Medische nazorg bij brandwonden

nazorgbrandwonden

Brandwonden laten doorgaans ernstige littekens achter, zowel lichamelijk als psychisch. De beweeglijkheid van gewrichten kan beperkt worden. Voor mensen met brandwondenlittekens zijn er huidtherapeuten die de post-hbo opleiding ‘Huidtherapie na Brandwonden’ hebben gevolgd.

Onze huidtherapeut Joyce Muskens heeft deze opleiding in 2013 succesvol afgerond. Zij is aangesloten bij het Netwerk Huidtherapie na Brandwonden. De therapeut kan de littekens niet laten verdwijnen, maar middels verschillende therapieën de klachten wel verminderen.

 

Littekentherapie

Littekentherapie bestaat uit verschillende behandelmogelijkheden die ingezet kunnen worden bij alle soorten littekens die klachten geven. Denk hierbij aan littekens die verkleefd zijn en voor pijn bewegingsbeperking zorgen, maar ook aan cosmetisch storende littekens die op de huid liggen of donker zijn van kleur. Het verbeteren van klachten zoals pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen of een cosmetisch storend aspect behoren tot de behandelmogelijkheden.  

Littekentherapie bij brandwonden bestaat vaak uit manuele massagetherapie in combinatie met aanvullende technieken zoals endermologie en het gebruik van siliconensheets. 

Afspraak maken?

Om een goed beeld te krijgen van wat wij voor je kunnen betekenen, kun je een intakegesprek aanvragen.

We stellen daarin samen een passend behandelplan op.

Afspraak plannen