Oncologische nazorg

Top Huidzorg Drunen is onderdeel van Topfysiotherapie Drunen, wat ons in staat stelt om nauw samen te werken en te profiteren van de expertise van onze collega’s op het gebied van fysiotherapie.

Dit stelt ons in staat om een multidisciplinaire aanpak te hanteren, waarbij we verschillende specialismen combineren om de best mogelijke resultaten te behalen. 

De operatie en nabehandeling van kanker kan leiden tot littekens en vochtophopingen in het behandelde gebied.

De huidtherapeut kan met oedeemtherapie klachten zoals pijn en stijfheid als gevolg van deze vochtophopingen verminderen. Wanneer er sprake is van een pijnlijk en/of vastzittend litteken, kan het toepassen van littekentherapie bijdragen aan vermindering en versoepeling van het littekenweefsel.

  • Oedeemtherapie

Door beschadigen van het lymfestelsel door de operatie en/of bestralingen kan lymfoedeem (vochtophoping) ontstaan. De behandeling van lymfoedeem bestaat vaak uit manuele lymfedrainage in combinatie met compressietherapie. Ook endermologie en lymftaping behoren tot behandelmogelijkheden.

  • Littekentherapie

Littekens kunnen pijnlijk, verkleeft of cosmetisch storend zijn. Manuele littekenmassage in combinatie met fascietherapie, compressie en/of het gebruik van siliconensheets kunnen het litteken helpen versoepelen, de bewegingsbeperking verminderen en het uiterlijk van het litteken verbeteren.

  • Oncologische revalidatie (door fysiotherapeut)

Oncologische revalidatie kan een bijdrage leveren in alle fasen van kanker. Ter voorbereiding op de operatie verbeter je samen met de fysiotherapeut de conditie en kracht waardoor er bewezen minder complicaties optreden en het herstel sneller gaat. Tijdens of na de behandeling van kanker kunnen mobiliteitsbeperkingen en aanhoudende vermoeidheid een rol spelen.

De oncologisch fysiotherapeut kan klachten zoals pijn, fibrose, contracturen, oedeem, ademhalingsproblemen en aanhoudende vermoeidheid helpen verminderen door middel van een behandeling of een speciaal afgestemd beweegprogramma.

Deze begeleiding kan zowel 1 op 1 plaatsvinden als in groepsverband.

nazorg

Afspraak maken?

Heb je een hulpvraag met betrekking tot jouw huid? We denken graag met je mee.
Neem via het afspraakformulier contact met ons op om een afspraak te plannen met een van ons.

Afspraak plannen